Programma

BAUPLAATS

ZA 20-05_10:00 uur

Bouw op 20 en 21 mei mee aan een veertien meter hoge toren tijdens het gratis bouwfestival BAUPLAATS op het Berlijnplein in Utrecht. Het tweedaagse festival belooft een walhalla te worden voor alle fervente klussers, makers en creatieve kids die er in mei op uit willen. Timmer, schilder, zaag en teken mee aan de toren in de kleuren van De Stijl. Klaar met bouwen? Kijk je ogen uit vanaf het terras met (gezonde) snacks, bier, limonade en muziek.

Op het tweedaagse festival werken bezoekers samen aan een nieuwe toren in de kleuren van De Stijl. Er is voor iedereen op elk niveau genoeg te doen. Maak muurschilderingen op de panelen van de toren, creëer glas-in-lood-raampjes of ga als handige klusser aan de slag met het verfijndere werk. Voor de allerkleinsten heeft BAUPLAATS een begeleide werkplek om te knutselen. Alles krijgt een plek op en aan de toren. Naast bouwen, is er op het festival ook een uitgebreid terras met drankjes (van bier tot limonade), (gezonde) snacks, muziek én uitzicht over de bouwplaats. 

Zaterdag 20 mei om 11 uur zal het festival officieel geopend worden door wethouder Kees Geldof. Zondag aan het einde van de dag ontsteekt het festival de lichten en zal Utrecht een maand lang gemarkeerd worden door een excentriek gesamtkunstwerk: de Domtoren 2.0. De toren zal een maand op het Berlijnplein blijven staan.


Dag van de Bouw
Bouwfestival BAUPLAATS vindt plaats tijdens De Dag van de Bouw (20 mei). Tijdens deze landelijke open dag is er naast het bouwfestival ook een tour met open golfkarren door de grootste bouwput van Nederland: het Leidsche Rijn Centrum. Neem tussen 10 - 16 uur plaats in een golfkar en zie waar bijvoorbeeld JUMBO Foodmarkt en H&M gaan komen. Tickets voor de gratis tour zijn verkrijgbaar bij het verkoopkantoor aan de Grauwaartsingel of bij de ‘halte’ op het Berlijnplein. Na de tour word je teruggebracht naar het bouwfestival.  
 

Blijf op de hoogte
www.facebook/raumutrecht

en verder...

Augustus 2017

DI 08-08_20:30 uur

RAUM presenteert: Brommerbios #2

WO 09-08_18:00 uur

De Denderende Tijd

MA 14-08_08:30 uur

Stel je eens voor

VR 18-08_17:00 uur

Showman's Fair

ZO 20-08_ uur

TROTS markt