Programma

Berlijnpleinsessie

WO 02-11_17:45 uur

Wil jij meedenken over de toekomstige programmering van het Berlijnplein? En je mening geven over de drie scenario’s die zijn opgesteld voor de programmering 2017-2018? Meld je dan aan voor de Berlijnpleinsessie op woensdagavond 2 november en praat mee! In energieke werksessies gaan we aan de slag om samen tot het ultieme programma te komen, en zullen we gegadigden voor de programmaraad polsen. Eten en drinken wordt verzorgd.
Meld je uiterlijk 27 oktober 18u aan via rinke@stateofflux.nl(aanmelden is noodzakelijk)

Achtergrond
Het Berlijnplein is een publiek plein en evenementenlocatie van 40.000 m2 in Utrecht, Leidsche Rijn, gelegen op het dak van de A2. Projectontwikkelaar a.s.r. is naast het Berlijnplein volop bezig met de bouw van een groots winkelcentrum (Leidsche Rijn Centrum) dat in 2018 geopend zal worden. Sinds 2004 is het plan om een culturele voorziening te realiseren, direct gelegen aan het Berlijnplein. Er zijn onderzoeken gedaan en plannen gesmeed voor onder andere een schouwburg, gamecenter, kunstmuseum, multifunctionele eventlocatie en het Glazen Circus. In 2016 heeft de Gemeente Utrecht besloten om te kiezen voor ‘vorm volgt inhoud’, oftewel via placemaking en programmering toewerken naar een culturele voorziening. In de afgelopen zomer is daarvoor een start gemaakt: tijdens het zomerprogramma op het Berlijnplein is geëxperimenteerd met programma van onder andere Mobile Arts, De Vrijstaat, Sharing Arts Society, ZIMIHC en de winnaars van een open prijsvraag.

Opdracht
In augustus 2016 zijn Donica Buisman en Rinke Vreeke (vanuit State of Flux) aangesteld voor de programmaregie van het Berlijnplein. De opdracht: een plan van aanpak voor de programmering van het Berlijnplein in 2017-2018, mede gebaseerd op de evaluatie van het zomerprogramma van 2016 en aanvullend een advies voor een culturele voorziening. Daarvoor is de afgelopen twee maanden gesproken met ruim dertig betrokkenen en belanghebbenden, waaronder (culturele) instellingen uit Leidsche Rijn en Utrecht, bewoners en de projectontwikkelaar a.s.r..

Bijeenkomst
Nu is het tijd voor verdieping. Uit alle gesprekken zijn drie scenario’s voortgekomen, die we samen met jou/jullie willen uitwerken. Wellicht hebben we je nog niet gesproken: dan kun je deze bijeenkomst zien als een eerste kennismaking om je bij dit proces te betrekken. Tijdens de bijeenkomst brengen we de scenario’s naar het hoogst mogelijke ambitieniveau. Het doel is om op basis van deze input een keuze te maken voor de inhoudelijke focus/richting voor het toekomstige programma. Het allesoverstijgend doel is het Berlijnplein tot een centrale, levendige plek in Utrecht te maken. Onderaan vind je ter inspiratie alvast een beeld en de gedeelde kernwoorden per scenario.

en verder...

Augustus 2017

DI 08-08_20:30 uur

RAUM presenteert: Brommerbios #2

WO 09-08_18:00 uur

De Denderende Tijd

MA 14-08_08:30 uur

Stel je eens voor

VR 18-08_17:00 uur

Showman's Fair

ZO 20-08_ uur

TROTS markt