Programma

Schaalkabaal

VR 14-10_19:45 uur

Op vrijdagavond 14 oktober verandert de bouwplaats van Leidsche Rijn Centrum voor even in een uniek en groots kunstwerk: Schaalkabaal. 

In de hijskranen van Leidsche Rijn Centrum zullen grote spiegelende sculpturen op 30 meter hoogte boven de bouwput komen te hangen. Deze sculpturen vormen samen met een gigantische discobal van 6 meter doorsnede een groots, modern stilleven. Dit stilleven symboliseert de feestelijkheid en viert Nederlands grootste bouwput in Utrecht.

In heel Utrecht wordt flink gebouwd, wat vaak als hinderlijk wordt beschouwd. Tegelijkertijd zorgt het voor bijzondere, imposante stadsaanzichten. Schaalkabaal toont de vergankelijkheid van een bouwput en is een viering voor het nieuwe stadscentrum in Utrecht.

Het kunstproject Schaalkabaal is een van de winnaars van de gemeentelijke prijsvraag ‘Je eigen festijn op het Berlijnplein’. Het ontwerpbureau ‘Studio Bureau’ heeft dit kunstwerk in samenwerking met Leidsche Rijn Centrumplan BV weten te realiseren. Schaalkabaal mag gezien worden als een spectaculaire vorm van bouwputtoerisme. 

Het openbare kunstproject is een eenmalige productie en gratis toegankelijk. Op vrijdag avond 14 oktober om 20:00 uur komt het stilleven tot leven op een speciale choreografie van licht en muziek, geïnspireerd op de huidige bouwactiviteiten. Kom naar het Berlijnplein, aanschouw Schaalkabaal en neem deel aan dit unieke kunst project

en verder...

Augustus 2017

DI 08-08_20:30 uur

RAUM presenteert: Brommerbios #2

WO 09-08_18:00 uur

De Denderende Tijd

MA 14-08_08:30 uur

Stel je eens voor

VR 18-08_17:00 uur

Showman's Fair

ZO 20-08_ uur

TROTS markt