Nieuws

VR 12-05

Festival BAUPLAATS

Het bouwfestival

Op het tweedaagse festival werken bezoekers samen aan een nieuwe toren in de kleuren van De Stijl. Er is voor iedereen op elk niveau genoeg te doen. Maak muurschilderingen op de panelen van de toren, creëer glas-in-lood-raampjes of ga als handige klusser aan de slag met het verfijndere werk. Voor de allerkleinsten heeft BAUPLAATS een begeleide werkplek om te knutselen. Alles krijgt een plek op en aan de toren. Naast bouwen, is er op het festival ook een uitgebreid terras met drankjes (van bier tot limonade), (gezonde) snacks, muziek én uitzicht over de bouwplaats. 

Zaterdag 20 mei om 11 uur zal het festival officieel geopend worden door wethouder Kees Geldof. Zondag aan het einde van de dag ontsteekt het festival de lichten en zal Utrecht een maand lang gemarkeerd worden door een excentriek gesamtkunstwerk: de Domtoren 2.0. De toren zal een maand op het Berlijnplein blijven staan.

Dag van de Bouw
Bouwfestival BAUPLAATS vindt plaats tijdens De Dag van de Bouw (20 mei). Tijdens deze landelijke open dag is er naast het bouwfestival ook een tour met open golfkarren door de grootste bouwput van Nederland: het Leidsche Rijn Centrum. Neem tussen 10 - 16 uur plaats in een golfkar en zie waar bijvoorbeeld JUMBO Foodmarkt en H&M gaan komen. Tickets voor de gratis tour zijn verkrijgbaar bij het verkoopkantoor aan de Grauwaartsingel of bij de ‘halte’ op het Berlijnplein. Na de tour word je teruggebracht naar het bouwfestival.        

Bouwfestival BAUPLAATS
Wanneer: zaterdag en zondag 20 & 21 mei van 10:00 - 23:00 uur
Waar: Berlijnplein Utrecht (naast CineMec Utrecht)
Entree: gratis
Voor wie: jong & oud
Facebook-event: https://www.facebook.com/events/2276938839198226

Blijf op de hoogte
www.facebook/raumutrecht

DO 24-05

Winkelgebied Leidsche Rijn Centrum

ZA 19-05

20 Jaar Leidsche Rijn

WO 16-05

Opening winkelgebied Leidsche Rijn Centrum

DI 25-07

RAUM presents: Open call 2018 'Makers in residency'