Nieuws

ZA 01-07

Lancering RAUM

Op zaterdag 1 juli is de officiële lancering van RAUM, de nieuwe Utrechtse maakplaats voor kunst, design en technologie op het Berlijnplein. Die dag organiseert RAUM daarom een gratis proeftuin-festival van 12.00 tot 18.00 uur. Wethouder Kees Diepeveen zal RAUM om 13.00 uur officieel lanceren.

De lancering van RAUM belooft een divers smaakpalet te worden waar ook het exotische umami tot zijn recht komt. Van workshops futurist farming van Chloé Rutzerveld tot een preview van NUT’s theatervoorstelling De Denderende Tijd. Naast voorproeven, heeft RAUM ook veel extra’s speciaal voor de lancering in petto.

WAT KAN IK ER DOEN?
De lancering is een grote proeftuin waar je als een Sjakie in de Chocoladefabriek doorheen kan struinen. Overal is wat te beleven, bekijken en te doen. Van workshops gegeven door makers tot previews van voorstellingen, en van picknick in de tuin met muziekoptredens tot een Le Bazarre makersmarkt. Ook kun je als 1 van de eersten het Makershuis bezoeken, dat die dag officieel opent.VOORPROEFJES
De lancering is ook het startpunt voor de makers in residency: makers die op het Berlijnplein een installatie of kunstwerk gaan maken. Met de workshops nodigen makers jou uit om mee te helpen! Brainstorm mee over Future Farming met Chloé Rutzerveld, maak de vlaggen voor de boten die Orizzontale deze zomer bouwt, draag een steen(tje) bij aan het eco-kunstwerk van Gewildgroei of volg een van de andere toffe workshops!

EXTRA
Naast voorproeven, heeft RAUM ook veel extra’s speciaal voor de lancering in petto, zoals de Le Bazarre’s makersmarkt, de installatie The Canorgraphy Machine, een preview van het NUT, een grote picknick en optredens van de bands Het Gloren en Servië.

 

Lancering RAUM

Wanneer: Zat. 1 juli 12.00 - 18.00 uur (13.00 uur opening door wethouder Kees Diepeveen)
Waar: Berlijnplein 520, Utrecht (tegenover CineMec Utrecht)
Toegang: Gratis entree
Wat: Voorproefjes programma 2017, picknick, muziek, film, markt, expo’s en tours.
Meer info: www.facebook.com/raumutrecht

 

 

DO 24-05

Winkelgebied Leidsche Rijn Centrum

ZA 19-05

20 Jaar Leidsche Rijn

WO 16-05

Opening winkelgebied Leidsche Rijn Centrum

DI 25-07

RAUM presents: Open call 2018 'Makers in residency'