Nieuws

WO 22-02

Open calls van RAUM voor makers, kunstenaars en creatieven

De stad Utrecht is volop in beweging. Zo ontwikkelt Leidsche Rijn zich razendsnel. Onderdeel van Leidsche Rijn is het Berlijnplein, een groot, open plein. Met deze open call roepen we je op om samen met ons, RAUM, het Berlijnplein te ontdekken. De constant in beweging zijnde omgeving, vormt daarvoor de inspiratiebron. 

Over RAUM

RAUM is een open collectief voor creativiteit en experiment op het Berlijnplein in Utrecht. Op dat plein creëert RAUM een open cross-disciplinaire ruimte. Samen met lokale, (inter)nationale makers en het publiek gaan we bouwen aan een programma van publieke installaties, festivals, events en workshops. Alles op het snijvlak van kunst, design & technologie. Bij RAUM mag iedereen creatieve ideeën voordragen én uitvoeren, zodat vernieuwende vormen en verbindingen kunnen ontstaan. RAUM is nooit ‘af’, maar reageert op de veranderingen en gebeurtenissen in haar omgeving. Op die manier geeft RAUM vorm aan een nieuwe cultureel hart in Utrecht. RAUM opent medio mei 2017.RAUM heeft twee open calls lopen: 1 voor makers-in-residence en 1 voor het programma.

Open call voor makers-in-residence

We doen een oproep aan makers (op het snijvlak) van design, kunst en technologie om een voorstel in te leveren voor een residency periode. Een residency duurt gemiddeld 2-12 weken. Tijdens een verblijf in ons makersgebouw ontwikkel je als resident nieuw werk waarvoor je je laat inspireren door de omgeving. 
Deadline: 23 maart 2017 om 18:00 uur
Let op: de deadline is verstreken. Je kunt je niet meer aanmelden voor de makers-in-residence.

Bekijk de open call voor makers (pdf) voor meer informatie en de aanmeldprocedure
EN / English Open Call makers (pdf)

Open call voor programma

We doen een oproep aan programmamakers, curatoren en alle anderen met toffe ideeën om voorstellen van activiteiten in te leveren om te organiseren bij RAUM. Denk aan een festival, workshop, object, eendaags event of iets anders. We staan open voor allerlei ideeën en geven je graag de ruimte om jouw idee uit te proberen.

Aanmelden: de eerste inschrijvingsronde sloot op 1 april voor programmering vanaf 1 augustus, de tweede ronde sloot op 1 mei voor programmering vanaf 1 september. Je kunt nu voorstellen insturen voor programma's die vanaf half oktober (deadline 1 juli) 2017 kunnen plaatsvinden. 

Bekijk de open call voor programma (pdf) voor meer informatie en de aanmeldprocedure
EN / English open call programme (pdf)

Locatie

Het Berlijnplein in Leidsche Rijn centrum, Utrecht (ruim 40.000 m2) ligt op het dak van de A2-snelweg en verandert de komende jaren in een culturele hotspot, die mensen aantrekt uit Utrecht en ver daarbuiten. Om die hotspot te creëren, bouwen we met RAUM in 2017 en 2018 aan het hierboven beschreven makerscollectief op en rondom het Berlijnplein.

Handvatten

Interesse om een voorstel in te sturen en wil je meer weten over wat mogelijk is op het plein?

Tips voor het aanvragen van een vergunning (pdf)
Plattegrond Leidsche Rijn (pdf)
Informatie dakbelasting (pdf)
Informatie aansluitingen Berlijnplein (pdf)

Vragen?

Lees de informatie in de pdfs zorgvuldig. Wil je meer weten over het Berlijnplein? Bekijk dan deze presentatie.
Heb je dan nog vragen? Neem dan contact op met Rinke via raum@stateofflux.nl.
Blijf op de hoogte van RAUM door RAUM te liken op Facebook.

Pers

Heb je vragen over RAUM? Neem dan contact op met Kelly via raum@stateofflux.nl.

ZA 01-07

Lancering RAUM

VR 12-05

Festival BAUPLAATS

DO 20-04

Acht (inter)nationale makers geselecteerd voor RAUM

DI 21-02

Filmpje! Bouwen aan cultuur