Nieuws

DI 25-07

RAUM presents: Open call 2018 'Makers in residency'

De stad Utrecht is volop in beweging. Zo ontwikkelt Leidsche Rijn zich razendsnel. Onderdeel van Leidsche Rijn is het Berlijnplein, een groot, open plein. Met deze open call roepen we je op om samen met RAUM het Berlijnplein te ontdekken. De constant in beweging zijnde omgeving, vormt daarvoor de inspiratiebron.

RAUM is een open collectief voor creativiteit en experiment op het Berlijnplein in Utrecht. Op dat plein creëert RAUM een open cross-disciplinaire ruimte. Samen met lokale, (inter)nationale makers en het publiek bouwen ze aan een programma van publieke installaties, festivals, events en workshops. Alles op het snijvlak van kunst, design & technologie. Bij RAUM mag iedereen creatieve ideeën voordragen én uitvoeren, zodat vernieuwende vormen en verbindingen kunnen ontstaan. RAUM is nooit ‘af’, maar reageert op de veranderingen en gebeurtenissen in haar omgeving. Op die manier geeft RAUM vorm aan een nieuwe cultureel hart in Utrecht.

 

RAUM zoekt:

RAUM is op zoek naar makers die het experiment niet schuwen, een visie hebben op de stad van de toekomst en hun blik naar buiten richten. Makers die groot denken en reusachtige installaties durven te maken. Makers die enthousiast worden van de stad van de toekomst en de directe omgeving van RAUM – het Berlijnplein in Utrecht. Die aan de slag willen door te creëren, bouwen en organiseren. Zo geven we samen betekenis aan een nieuw deel van Utrecht.

 

Begint het al te kriebelen? Check:

http://raumutrecht.nl/open-call-makers-in-residence/

 

MA 03-07

RAUM van start!

ZA 01-07

Lancering RAUM

VR 12-05

Festival BAUPLAATS

DO 20-04

Acht (inter)nationale makers geselecteerd voor RAUM