2°C

Berlijnplein Festival “Er was geen reden voor contact” 3 t/m 6 sept.

Jonge Honden

Goede Vrijdag

De Buurtwerkkamer

Venster

Het Nieuw Utrechts toneel

Agenda Berlijnbios Podcasts
Berlijnplein Festival Jonge Honden Goede Vrijdag De Buurtwerkkamer Venster RAUM Het Nieuw Utrechts toneel Agenda Berlijnbios Podcasts
Sluiten

DE DONDERDAG. Berlijnplein Festival

Kom naar het Berlijnplein Festival “Er was geen reden voor contact”. Een festival vol dans, theater, muziek, talkshows, interviews en workshops. Het festival begint op donderdagavond! Het belooft een te gekke avond te worden. Jonge Honden gaat in gesprek met de Buurtwerkkamer over hoe je omgaat met je werkende zelf en Het NUT presenteert in samenwerking met Studium Generale Universiteit Utrecht: De Futuristen. Hieronder vind je meer informatie over de programmering voor de donderdagavond??

📸🎥 Bij het Berlijnplein Festival worden foto en video opnames gemaakt. Wanneer je aan dit evenement deelneemt, geef je de organisatie toestemming om beelden (foto en video) waar je op staat te gebruiken voor communicatiedoeleinden.

DE DONDERDAGTalkshow: Werkt het op afstand?

Jonge Honden in gesprek met De Buurtwerkkamer

Een prikkelend interview over hoe je omgaat met je werkende zelf. We werken alweer maanden lang thuis en raken daar inmiddels steeds meer aan gewend. Tegelijkertijd hebben we gehoord dat we voorlopig nog niet terug kunnen naar de oude situatie. We zullen moeten gaan wennen aan het ‘nieuwe normaal’ en dat brengt nieuwe kansen en uitdagingen met zich mee. Moeten samen alleen thuis werken of juist niet? Wat zijn de slimme keuzes die we moeten maken in deze tijd? Hoe ga je duurzaam om met je werkgeluk? En wat als je juist van wat verder moet komen om verbinding te zoeken?

[ let op! Voor dit programma zijn beperkt tickets beschikbaar. Het programma is ook online te volgen via Zoom, bestel daarvoor een Zoom- ticket]

⌚ 18.30 – 19.45 uur
📍 Het NUT (Berlijnplein 526)


Photo: Nichon Glerum

De Futuristen #1 Kunstmatige aanraking (knuffelen met een robot)🤖.

Een spannende denkexercitie waarin theatermakers en wetenschappers de toekomst onderzoeken. Als de coronapandemie iets heeft laten zien, dan is het hoe nauw we met elkaar in verbinding staan. We zagen een virus de wereld over reizen zonder besef van grenzen. We leerden ons eigen lichaam zien als potentieel gevaar voor anderen. En dus maakte fysieke intimiteit plaats voor virtuele nabijheid. Zal de manier waarop we ons tot elkaar en de wereld verhouden radicaal veranderen?

Vier dagen lang gaan wetenschappers en kunstenaars met elkaar om tafel. In de middag gaan ze live voor een talkshow en later die avond maken de Futuristen een eenmalige, unieke, korte voorstelling geïnspireerd op dat gesprek.

Gepresenteerd door NUT in samenwerking met Studium Generale Universiteit Utrecht

🎙️ Online interview: 12.00 – 13.00 uur met Wijnand IJsselsteijn👨🏼‍🎓, hoogleraar Cognition and Affect in Human Technology Interaction aan de Technische Universiteit Eindhoven. [meer info over Ijsselsteijn]
🎭 Online/offline voorstelling: 20.30 – 21.30 uur
📍 Het NUT (Berlijnplein 526)


Stadstalkshow het Hart x Living Apart Together #3 || Alleen Online!

Online en eenzaam.. of juist niet? In deze laatste talkshow uit de serie Living Apart Together, verkennen we de vloek en zegen van onze interconnected online wereld. Bestaat er iets als digitale eenzaamheid? Wat als je digitaal niet zo handig bent? Voor wie helpt het online verbinden om je minder eenzaam te voelen? Alleen Online is de laatste talkshow van een drieluik.

In Alleenstaand (25 juni) onderzochten we wie de alleenstaanden zijn in Utrecht en hoe zij hun status als eenpersoonshuishouden ervaren. In Huidhonger (30 juli) hebben we verkend of minder aanraking meer eenzaam maakt. Alle talkshows raken aan het thema eenzaamheid in de stad, in het kader van de expositie ‘Living Apart Together’ – dit najaar te beleven bij RAUM. Meer informatie over het programma kun je hier vinden.

⌚ 20.30 – 22.00 uur
👩🏾‍💻 Kijk je mee?


Berlijnplein Silent (seated) disco

Line-up:
20:00 – 21:30 – 155 presenteert: Don Dev
21:30 – 23:00 – Feiertag

****LET OP! – Inschrijven is verplicht. Een reservering geeft toegang tot het terras van Venster.****

⌚20.00 – 22.30
📍 Vensterplein