2°C

Berlijnplein Festival “Er was geen reden voor contact” 3 t/m 6 sept.

Jonge Honden

Goede Vrijdag

De Buurtwerkkamer

Venster

Het Nieuw Utrechts toneel

Agenda Berlijnbios Podcasts
Berlijnplein Festival Jonge Honden Goede Vrijdag De Buurtwerkkamer Venster RAUM Het Nieuw Utrechts toneel Agenda Berlijnbios Podcasts
Sluiten

DE VRIJDAG. Berlijnplein Festival

De tweede dag van het Berlijnplein Festival “Er was geen reden voor contact!”; de vrijdag! Een dag vol muziek, sport, spel, theater en talkshows. Hieronder vind je de programmering van vrijdag! Geloof me, dit wil je niet missen.

๐Ÿ“ธ๐ŸŽฅ Bij het Berlijnplein Festival worden foto en video opnames gemaakt. Wanneer je aan dit evenement deelneemt, geef je de organisatie toestemming om beelden (foto en video) waar je op staat te gebruiken voor communicatiedoeleinden.

DE VRIJDAG


Eva van Pelt โ€“ HIER – concert voor รฉรฉnย 

Met haar oude Volkswagenbus, de laadruimte omgebouwd tot concertzaal voor รฉรฉn persoon, rijdt Eva van Pelt het land door, op zoek naar muzikale ontmoetingen. Op festivals, in leegstaande bouwkranen, kerktorens, hotelkamers en in the middle of nowhere brengt ze haar liedjes met aandacht, liefde, lef, zichtbaarheid, energie en kracht. Ook op het Berlijnplein zoekt Eva de grenzen van het popconcert op. Op het dak van de URBANOUTS-toren, met uitzicht over het plein, geeft ze een serie concerten voor รฉรฉn persoon waarin het thema contact centraal staat. Een concert duurt 15 minuten. Het programma-onderdeel is georganiseerd door RAUM Utrecht.

โŒš 15.00 โ€“ 21.45 uur
๐Ÿ“ย URBANOUTS-torenParkour, Parkour! Jonge Honden-Vrimibo

Welkom bij het Parkour, de internetsensatie van 2014, waarbij je zo creatief mogelijk van punt A naar punt B moet komen. De afgelopen maanden hebben we allemaal een tekort opgelopen aan contact. Tijdens dit parkour ga je dat in รฉรฉn keer inhalen. In het parkour van De Jonge Honden word je op ieder onderdeel uitgedaagd om op een speelse manier contact te zoeken. Van een knuffel naar een speeddate tot een race in een grote opblaasbal. Uiteraard allemaal met een grote knipoog รฉn coronaproof.

๐Ÿบย Voor alleen een biertje, hoef je je niet in te schrijven. Cheers!
โŒš 16.00 – 19.00 uur
๐Ÿ“ย Jonge Honden (Berlijnplein 524)


Photo: Nichon Glerum

De Futuristen #2 Kunnen we in de toekomst een kloppend hart printen?

Interview met bioprocestechnoloog Jos Malda

Zijn we straks in staat om ieder deel van ons lichaam te vervangen? Een spannende denkexercitie waarin theatermakers en bioprocestechnoloog Jos Malda de toekomst onderzoeken.ย De droom van bioprocestechnoloog prof.ย Jos Maldaย (UMC Utrecht): je neemt wat levende cellen, stopt ze in een 3D-printer, en er komt een stukje weefsel uit. Bijvoorbeeld van een hartspier, die een slecht functionerende hartspier kan vervangen. Hoewel het zo ver nog niet is, zijn wetenschappers wel steeds beter in staat om levend weefsel te fabriceren. Wat betekent dat voor de geneeskunde in de toekomst? Zijn we straks in staat om ieder deel van ons lichaam te vervangen?

Programmamaker Erwin Maas interviewt deze spraakmakende gast online via Zoom. Meld je aan via onderstaande link om toegang te krijgen tot dit gesprek. Het gesprek is inspiratie voor De Futuristen die er mee aan de slag gaan voor een unieke korte voorstelling dezelfde avond. Daar kan je live in de zaal bij zijn, of je kunt deย voorstellingย op afstand volgen door je aan te melden voor ontvangst van de Zoom-link.

Gepresenteerd door NUT in samenwerking met Studium Generale Universiteit Utrecht

๐ŸŽ™๏ธ Online interview: 12.00 โ€“ 13.00 uur [alleen online via zoom!]
๐ŸŽญ Voorstelling: 20.30 โ€“ 21.30 uur [ook online te volgen via Zoom!]
๐Ÿ•ต๐Ÿผย  Meer informatie over Malda
๐Ÿ“ย Het NUT (Berlijnplein 526)


Buurtwerkkamer spelletjesavond

Houd jij ook zo van (bord)spelletjes, maar ken je niemand die dit ook leuk vindt? Niet getreurd! Op vrijdagavond kan je onder de bezielende leiding van Giovann nieuwe spellen met elkaar ontdekken. Er zijn spelletjes aanwezig, maar voel je vrij om jouw favoriete spel mee te nemen! Er is ruimte om een groepsspel te spelen, maar je mag ook met zโ€™n tweeรซn een spelletje doen. Iedereen is welkom, ongeacht je leeftijd. Want je bent nooit te jong of te oud om te spelen!

โŒš 19.30-23.00
๐Ÿ“ย Buurtwerkkamer (Berlijnplein 522)


Buurtwerkkamer-bootcamp

Bij de Buurtwerkkamer kun je terecht voor een buurtwerkkamer-bootcamp! In deze training ga je (geheel covid-proof) oefeningen doen die je in contact brengen met elkaar. Samen bouw je aan je conditie, kracht en weerbaarheid. In deze bootcamp legt trainer Narek de focus vooral op de mindset die je nodig hebt om krachtig en weerbaar te zijn. Het belooft een intense sessie te worden, mis het niet! Neem zelf een flesje water mee, wij zorgen voor een gezonde snack na afloop!

โŒš 19.30 – 20.30 uur
๐Ÿ“ย Buurtwerkkamer (buiten) (Berlijnplein 522)


Goede Vrijdagโ€™s Tropisch Zwemparadijs: De tweede Golf!

Je kende de jongens van Goede Vrijdag misschien van hun vroegere koffiehuisje aan het Ledig Erf, de werkplaats op het Berlijnplein of de feesten in EKKO, maar sinds kort zijn zij eigenaars van iets nieuws! ? ? ?

Met gepaste trots presenteert Goede Vrijdag het eerste coronaproof aquajogging disco event van 2020! Er is lang over nagedacht en uitvoerig onderzoek gedaan, maar het is uiteindelijk gelukt deze sport weer voor iedereen toegankelijk te maken! We nodigen iedereen uit voor het tropisch zwemparadijs De Tweede Golf om eens lekker die corona kiloโ€™s eraf te disco-joggen! Badkledij is echter niet nodig! Kom gewoon langs en dompel jezelf onder in ons pandemie-fobie-vrije pierenbadje! Kom op tijd, want het bad is zo vol!

****LET OP! – Een reservering geeft toegang tot het terras van Venster, maar garandeert geen plek in het zwembad.****

โŒš 20.00-23.00 uur
๐Ÿ“ Vensterplein