2°C

Berlijnplein Festival “Er was geen reden voor contact” 3 t/m 6 sept.

Jonge Honden

Goede Vrijdag

De Buurtwerkkamer

Venster

Het Nieuw Utrechts toneel

Agenda Berlijnbios Podcasts
Berlijnplein Festival Jonge Honden Goede Vrijdag De Buurtwerkkamer Venster RAUM Het Nieuw Utrechts toneel Agenda Berlijnbios Podcasts
Sluiten

DE ZATERDAG. Berlijnplein Festival

De derde dag van het Berlijnplein Festival “Er was geen reden voor contact”. De dag waarbij de Buurtwerkkamer officieel haar deuren opent. Neem eens eens kijkje! Daarnaast staan er nog veel meer activiteiten op het programma van zaterdag, namelijk: dans, theater, muziek en film! Ik presenteer u … de zaterrrrrrdag:

๐Ÿ“ธ๐ŸŽฅ Bij het Berlijnplein Festival worden foto en video opnames gemaakt. Wanneer je aan dit evenement deelneemt, geef je de organisatie toestemming om beelden (foto en video) waar je op staat te gebruiken voor communicatiedoeleinden.

DE ZATERDAG


Breakdance workshop (10-18 jaar) – De Illusionary Rockaz Company

IRC brengt het beste van HipHop naar de dansvloer. IRC laat kinderen, jongeren, amateurs en professionals gemengd trainen en staat voor vervlechting van de verschillende niveaus.


De officiรซle opening van de Buurtwerkkamer (alle leeftijden)

Kom kijken bij de Buurtwerkkamer! Hier doet iedereen mee aan het feestje. Onder de parasol zijn er hapjes en drankjes van buurt kok Aziz met live muziek. Kom spelletjes spelen, sjoelen en stoepkrijten. Ook wordt er geknutseld aan een lange vlaggetjeslijn van hoop en verlangen naar contact. De boodschap wordt gedeeld met mensen die we bij het feestje moeten missen.

โŒš 13.00 โ€“ 16.00 uur
๐Ÿ“ Buurtwerkkamer (Berlijnplein 522)


Vlucht | SHIFFT

De dansers vliegen je om de oren in deze guerrilla-voorstelling waarbij er op, om en in het publiek gespeeld wordt. Op en rondom het beeld โ€˜Zonder titelโ€™ bewegen twee dansers aan de vooravond van hun einde. Ze zijn in elkaar verstrengeld en wentelen voor de laatste keer in, om en door elkaar heen. Vlucht onderzoekt interventie in de publieke ruimte in een korte voorstelling van 10 minuten.

โœ๐Ÿพย Inschrijven is niet nodig
โŒš 16.00 | 18.30 | 20.30
๐Ÿ“ Vensterplein (op ’t gras)


stuk | 155 & MAAS

Alles is anders dan we dachten nu, dus gaan we ook iets anders maken. stuk is het nieuwe stuk van 155 in samenwerking met MAAS met vier stuks jongens die zin hebben om dingen stuk te maken in een wereld die aan stukken ligt. stuk gaat over de echtheid van de ervaring en de intensiteit waarmee je die beleeft. De repetities voor stuk zijn nog in volle gang maar op het festival krijg je alvast een stukje te zien. [theater & dans]

โœ๐Ÿพย Inschrijven is niet nodig
โŒš 17.00 – 17.45 uur
๐Ÿ“ย Vensterplein


Audioperformance/-installatie door Radboud Mens

Radboud Mens is geluidskunstenaar, componist en geluidsontwerper. Hij maakt geluidsmachines en -installaties en bouwt zijn eigen akoestische instrumenten waarmee hij muziek opneemt. Op de metalen trappen en hekjes van de karakteristieke URBANOUTS-toren op het Berlijnplein bouwt hij een audio-installatie van solenoรฏds: de elektromagnetische klikkers waarmee bijvoorbeeld autodeuren worden vergrendeld. De solenoรฏds worden elk afzonderlijk aangestuurd vanuit een computer. Doordat ze contact maken met de metalen constructie van de toren brengen ze prachtige klankgolven voort en wordt de architectuur omgezet in geluid.

โœ๐Ÿพย Inschrijven is niet nodig!
โŒš 15.00 – 23.00 uur
๐Ÿ“ย URBANOUTS-toren, Berlijnplein


Photo: Nichon Glerum

 

De Futuristen #3 Staat de wereld op een kantelpunt?

Interview met ecoloog Marten Scheffer

Een spannende denkexercitie waarin theatermakers en wetenschappers de toekomst onderzoeken. Als de coronapandemie iets heeft laten zien, dan is het hoe nauw we met elkaar in verbinding staan. We zagen een virus de wereld over reizen zonder besef van grenzen. We leerden ons eigen lichaam zien als potentieel gevaar voor anderen. En dus maakte fysieke intimiteit plaats voor virtuele nabijheid. Zal de manier waarop we ons tot elkaar en de wereld verhouden radicaal veranderen?

Vier dagen lang gaan wetenschappers en kunstenaars met elkaar om tafel. Aan het begin van de avond aan ze live voor een talkshow en later die avond maken de Futuristen een eenmalige, unieke, korte voorstelling geรฏnspireerd op dat gesprek.

Gepresenteerd door NUT in samenwerking met Studium Generale Universiteit Utrecht

๐ŸŽ™๏ธ Interview: 12.00 โ€“ 13.00 uur [alleen online via zoom!]
๐ŸŽญ Voorstelling: 20.30 โ€“ 21.30 uur [ook online te volgen via Zoom!]
๐Ÿ“ย Het NUT (Berlijnplein 526)


Goede Vrijdagโ€™s Tropisch Zwemparadijs: De tweede Golf!

Je kende de jongens van Goede Vrijdag misschien van hun vroegere koffiehuisje aan het Ledig Erf, de werkplaats op het Berlijnplein of de feesten in EKKO, maar sinds kort zijn zij eigenaars van iets nieuws! ? ? ?

Met gepaste trots presenteert Goede Vrijdag het eerste coronaproof aquajogging disco event van 2020! Er is lang over nagedacht en uitvoerig onderzoek gedaan, maar het is uiteindelijk gelukt deze sport weer voor iedereen toegankelijk te maken! We nodigen iedereen uit voor het tropisch zwemparadijs De Tweede Golf om eens lekker die corona kiloโ€™s eraf te disco-joggen! Badkledij is echter niet nodig! Kom gewoon langs en dompel jezelf onder in ons pandemie-fobie-vrije pierenbadje! Kom op tijd, want het bad is zo vol!

****LET OP! – Een reservering geeft toegang tot het terras van Venster, maar garandeert geen plek in het zwembad.****

โŒš 20.00-23.00 uur
๐Ÿ“ Vensterplein