2°C

Berlijnplein Festival “Er was geen reden voor contact” 3 t/m 6 sept.

Jonge Honden

Goede Vrijdag

De Buurtwerkkamer

Venster

Het Nieuw Utrechts toneel

Agenda Berlijnbios Podcasts
Berlijnplein Festival Jonge Honden Goede Vrijdag De Buurtwerkkamer Venster RAUM Het Nieuw Utrechts toneel Agenda Berlijnbios Podcasts
Sluiten

DE ZONDAG. Berlijnplein Festival

Sluit je weekend heerlijk af bij de laatste festivaldag van het Berlijnplein Festival “Er was geen reden voor contact”. We sluiten het festival chill af met yoga, koffie in de buurtwerkkamer, muziek, lekker eten en de buurtbios. Hieronder vind je de programmering van zondag!

DE ZONDAG


Buurtwerkkamer Yoga

Buurtbewoner Ayushi volgt de yogaleer van Yogi Ashwini Ji en legt daarbij de nadruk op dhyan. โ€œIn dhyan, there is no object of focus. The five senses are at rest and made to rest. You donโ€™t focus on anything. You are there but you are everywhere, yet you are nowhere. You let go.โ€ Ook benieuwd naar deze eeuwenoude vorm van yoga en wil je je dag bewust beginnen? Neem deel aan deze unieke ervaring, bij ons buiten op het grasveld. Neem wel even je eigen matje mee, wij zorgen voor een gezonde snack na afloop!

โŒš 09.30 – 10.30 uur
๐Ÿ“ย Grasveld bij de Buurtwerkkamer


Buurten bij de Buurtwerkkamer


Het spreekwoord luidt: โ€œLiever een goede buur, dan een verre vriend.โ€ Vandaag kan je vragen aan buurtbewoners hoe zij precies dรกt doen bij Buurtwerkkamer Hart voor Leidsche Rijn. Want wat betekent het om een โ€˜goede buurโ€™ te zijn? Wat kan jij doen voor de buurt en wat doet de buurt voor jou? Kom naar de buurtwerkkamer en ontmoet je buurman of
buurvrouw! Voel je thuis; de koffie staat klaar.

โœ๐Ÿพย Inschrijven is niet nodig!
โŒš 13.00 โ€“ 16.00 uur
๐Ÿ“ย Buurtwerkkamer


Photo: Nichon Glerum

De Futuristen #4 Het internet van morgen

Interview met internetpionier Marleen Stikker

Hoe ziet het internet van de toekomst eruit? Een spannende denkexercitie waarin theatermakers en internetpionier Marleen Stikker de toekomst onderzoeken.ย Hoewel het internet ons veel moois heeft gebracht, lijkt de online wereld soms behoorlijk dystopisch. Van manipulerende algoritmes, en machtige Big-Techbedrijven tot privacyschending en polarisering. Volgens internetpionier Marleen Stikker (Waag Society) hoeft het zo niet te zijn. Hoe ziet het internet van de toekomst eruit?

Theatermaker Greg Nottrot interviewt deze spraakmakende gast online via Zoom. Meld je aan via onderstaande link om toegang te krijgen tot dit gesprek. Het gesprek is inspiratie voor De Futuristen die er mee aan de slag gaan voor een unieke korte voorstelling dezelfde avond. Daar kan je live in de zaal bij zijn, of je kunt de voorstelling op afstand volgen door je aan te melden voor ontvangst van de Zoom-link.

๐ŸŽ™๏ธ Interview: 12.00 โ€“ 13.00 uur [alleen online via zoom!]
๐ŸŽญ Voorstelling: 20.30 โ€“ 21.30 uur [ook online te volgen via Zoom!]
๐Ÿ“ย Het NUT (Berlijnplein 526)
๐Ÿ‘ฉ๐Ÿผโ€๐ŸŽ“ > Meer informatie over Marleen Stikkerย 


Filmdiner / Buurtbios: Vrouw in het Zand

Een man komt vast te zitten op de bodem van een gigantische zandkuil. In de kuil staat een huisje dat wordt bewoond door een vrouw. De man probeert te ontsnappen, maar wordt tegengehouden door het mulle zand en de dorpelingen uit de buurt. โ€™s Nachts moet hij zand scheppen, samen met de vrouw, om te voorkomen dat het huis bedolven raakt.

Een Japanse klassieker uit de jaren 60, gebaseerd op de beroemde roman van Kobo Abe, die een bijzonder licht werpt op het thema sociale isolatie. Het opvallende camerawerk van Hiroshi Segawa draagt bij aan de beklemmende, maar ook erotische sfeer van de film. Nog nooit zag zand er zo mooi uit.

โŒš 21.30 โ€“ 23.30 uur
๐Ÿ“ย Vensterplein