Bezoek ons Doe mee Maak kennis Vacatures
Terug

Theatervoorstelling Graven

door Nieuw Utrechts Toneel

Kalender 05.08—23.08
Klok 18.00
Locatie Locatie volgt!

Het verhaal dat niet verteld wil worden

Elk jaar speelt het NUT in de zomer een voorstelling op een bijzondere locatie in de openlucht in Utrecht Leidsche Rijn. Zij hadden een prachtig plan voor hun 7e zomervoorstelling: Graven zou spelen op het Berlijnplein, onder de 19e eeuwse perronkappen. Door het Corona-gerelateerde verbod op evenementen in de publieke ruimte, kan de voorstelling daar nu niet plaatsvinden. Maar van 5 tot en met 23 augustus zal Graven 15 keer te zien zijn. Waar dan ook, hoe dan ook. De kaartverkoop is in volle gang, net als de zoektocht naar de perfecte plek.

Greg Nottrot (concept, tekst en spel) en Maxime Snaterse (piano) spelen een aangrijpende, hartverwarmende muziektheatervoorstelling. Een oorlogsduet voor vleugel en kleinkind. Over een zeventienjarig meisje dat verliefd wordt op een Duitse soldaat. Over een eenentwintigjarige jonge vrouw die haar liefde verliest aan de oorlog. Over een demente vrouw van vijfennegentig die ongewild de naam prevelt die ze een leven lang wilde verzwijgen. Graven is een geschiedenis die schuurt. Een voorstelling over de vraag van wie de geschiedenis is. Over het belang van herdenken en het recht om te vergeten. Over of liefde fout kan zijn, muziek gevaarlijk, en schoonheid giftig.

Uniek voorprogramma: 28 dagen op weg naar Graven
Graven begint al 28 dagen vóór de voorstelling op een speciaal ontwikkeld online platform, waarvoor je alleen toegang krijgt als je in bezit bent van een kaartje voor Graven. Op het platform speelt zich het project Monument voor een moment van één minuut af én een virtueel ‘advents’-programma in aanloop naar de voorstelling. Heb jij een kaartje? Op 8 juli gaat het programma van start. Houd je inbox in de gaten!

Theater en diner
Aansluitend aan de voorstelling wordt er met elkaar gegeten. Op veilige afstand natuurlijk! Eten en voorstelling worden heerlijk met elkaar verweven.

Zie de website van Nieuw Utrechts Toneel voor meer informatie over de voorstelling.