Bezoek ons Doe mee Maak kennis Vacatures
Terug

Theatervoorstelling Graven

door Nieuw Utrechts Toneel

Kalender 11.06—28.06
Klok 19.00—21.00
Locatie Perronkappen Berlijnplein

Het verhaal dat vergeten wil worden

Laura is zeventien en verliefd op Heinrich. Sinds een maand is hij ingekwartierd in hun huis. Hij is lang, blond en heeft de mooiste, heldere blauwe ogen. Samen spelen ze quatre-mains Fantasie in f mineur van Schubert. Als per ongeluk hun vingers over elkaar struikelen is zij volmaakt gelukkig.

Laura is eenentwintig en al weduwe. Ze hadden zich verloofd. Als de oorlog over was zouden ze trouwen. Haar tranen mengen zich met de inkt van de vlug geschreven letters. Letters die vertellen hoe hij gesneuveld is aan het front.

Laura is zesennegentig en dement. Een leven lang heeft ze geprobeerd om Heinrich te vergeten. Na de oorlog vond ze een nieuwe man, een goede man. Ze kregen een huis, vier kinderen en in al die jaren wel zes keer een hond. Al haar geluk kon hem niet doen verdwijnen. Na zeventig jaar zwijgen stamelt ze nu steeds, maar onwillekeurig, zijn naam.

Peter is vijfendertig en op bezoek bij zijn oma. Voorzichtig schuifelen ze samen door de gangen van het verzorgingstehuis. Zij prevelt een naam die hij niet kent. Heinrich… Heinrich… Hij wordt nieuwsgierig. Een week later speurt hij, in het oude huis dat al enkele jaren onbewoond is, naar aanwijzingen. In een schoenendoos, die zich verstopt had achterin de kledingkast, vindt hij een geschiedenis. Een geschiedenis die liever vergeten was.

Graven is een oorlogsduet voor vleugel en kleinkind

Theatermaker Greg Nottrot vertelt deze foute liefdesgeschiedenis en wordt hierbij begeleid door pianiste Maxime Snaterse. Een voorstelling over de vraag van wie de geschiedenis is. Over het belang van herdenken en het recht om te vergeten. Over of liefde fout kan zijn, muziek gevaarlijk, en schoonheid giftig.

Inclusief diner

Zoals je van ons gewend bent, eindigt de avond met een bijzonder driegangendiner. Sluit de voorstelling sfeervol af met de rest van het publiek en laat je verrassen.

Tickets

Zie de website van Nieuw Utrechts Toneel voor het bestellen van kaarten.