Bezoek ons Doe mee Maak kennis Vacatures
Terug

Het Vuur van Sint Maarten

door Sharing Arts Society, RAUM

Kalender 08.11—08.11
Klok 17.30—21.30
Locatie Berlijnplein

Op vrijdagavond 8 november brandt tussen 18.00 en 21.00 het Vuur van Sint Maarten op het Berlijnplein, een ‘nieuwe traditie’ in het nieuwe centrum van Utrecht met wortels tot in de Middeleeuwen.

Voor RAUM is Het Vuur van Sint Maarten hét voorbeeld van een eeuwenoude traditie die de stadsbewoners aanwakkert om samen te komen en zo het nieuwe stadsleven laat ontbranden. Het terrein van RAUM wordt door Sharing Arts Society omgetoverd tot Romeins kampement, want de Romeinse cultuur van tradities en rituelen zit diepgeworteld in de aarde van Leidsche Rijn. Op de nieuwe stadsgrond branden we een levensgroot vuur terwijl we eten en drinken, lampionnen verlichten, workshops doen, naar verhalenvertellers luisteren, vuurspuwers en jongleurs verbluft aanschouwen en klappen voor theatermakers, zangers, muzikanten en muziekgroepen. Kom erbij, want niets is volgens ons zo warm en gemoedelijk als een groots novembervuur!

Het feest is gratis toegankelijk voor alle deelnemers aan de Sint Maarten Parade 2019 én voor al het andere publiek (van alle leeftijden).