7°C

Volg ons op
social media

Terug

Buurtfeest – opening Pleinotheek

Agenda

DatumZondag 14 april 2024

Tijd12:00 - 16:00 uur

Buurtfeest – opening Pleinotheek

Op zondag 14 april start RAUM het nieuwe seizoen op het Berlijnplein met een groot buurtfeest en de feestelijke opening van de Pleinotheek en de Hangout!

Wat is de Pleinotheek? Denk aan een mix van een buurt uitleen, kiosk, automatiek én bibliotheek, allemaal samengebracht in het blauw-groene gebouwtje op het plein. Ontworpen in samenwerking met de buurt, en La Bolleur. We gaan samen ontdekken hoe we het buitenleven nog mooier kunnen maken.

En de Hangout? Dé chillplek voor jongeren, gemaakt in samenwerking met Studio LA en jongeren op het plein. Het is niet alleen een plek om te relaxen, maar ook een nieuwe hotspot voor graffiti-artiesten. We geven meer kleur aan het plein en maken het echt van ons allemaal!

OPENINGSPROGRAMMA

12:00 – 14:00 Picknick op het plein – Reserveer een picknickmand online, haal ‘m op bij de Pleinotheek en geniet samen van een vegetarische lunch van Wijkrestaurant Venster! (€25,- voor twee personen).

12:00 – 16:00 Hangout Party – Werk onder leiding van kunstenaar Munir de Vries aan de eerste kunstwerken op de Hangout! UTCAST verzorgt de muziek en bij hun eigen Powerhouse-onderkomen wordt een nieuw werk gemaakt door Utrechtse kunstenaars Birdguy en Kunch.

12:30 – 13:00 Muziek van Pierre et les Optimistes gecureerd door Johan en Rieke – Laat je betoveren door Franse chansons terwijl je van je lunch geniet.

13:00 – 13:30 Feestelijke openingsceremonie o.l.v. pleinmeesters Alban en Alexander-  De officiële opening van de Pleinotheek en Hangout met optredens van Asmae Ammadaou, ballonnenkunst van Tim Not Simon en Valeria.

13:30 – 14:00 Het Zwaluwkoor gecureerd door Johan en Rieke – Geniet van dit prachtige koor waar twintig koorleden liederen uit hun thuisland zingen.

13:30 – 16:00 Pingpong en SjoelSjoeltoernooi met host en sjoel-poëet Maarten Nico – Daag je vrienden en familie uit in een sjoel- en tafeltennistoernooi. Host Maarten Nico tovert sjoel- en pingpongpoezie uit zijn hoge hoed! Doe mee en maak kans op een fantastisch Pleinotheek-verrassingspakket!

13:30 – 16:00 Pimp je spullen met de makers van FAAM en de designs van Nastia Cistakova – Neem je eigen spullen mee voor een kleurrijke make-over onder begeleiding van kunstenaars Maartje de Goede en Veer Geldermans.

15:00 – 15:45 Muziek van Sabor Latino gecureerd door Johan en Rieke – Ervaar de vrolijke salsa en laat je meenemen in Latijns-Amerikaanse sferen.

Organisatie RAUM

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief