6°C

Volg ons op
social media

Coöperatie Berlijnplein

Welkom op het Berlijnplein, een plein met een hart voor de stad en cultuur. Wat in 2016 nog een zeven meter die kuil was, is nu een diverse culturele ontmoetingsplek geworden en groeit door tot een levendig cultuurcluster in nieuw gerealiseerde, circulaire gebouwen in 2025. Hier kan je ronddwalen, elkaar treffen aan één van de picknick tafels of bij wijkrestaurant Venster, deelnemen of je mee laten nemen in de wereld van kunst, cultuur en innovaties. Bezoek ons (ook online) voor wisselende kunstinstallaties, evenementen, een ‘dance-battle’, debatten, workshops en nog veel meer.

Op het Berlijnplein vind je ons, de pleingenoten van Berlijnplein. Stadslab RAUM is de eerste pleingenoot en is in 2017 gestart met het bieden van een afwisselend cultureel publieksprogramma rondom het thema ‘De Toekomst van de Stad’ met onder meer het Makershuis en wijkrestaurant Venster. DePlaatsmaker is als partner erbij gekomen en biedt plek aan de andere pleingenoten op het plein: het Nieuw Utrechts Toneel (NUT), adviesbureau Jonge Honden, welzijnsorganisatie BuurtWerkKamer en de makers van Goede Vrijdag. Sinds kort zijn onder meer ook de dansgezelschappen 155 en IRC aangesloten. Meer pleingenoten volgen snel.

De pleingenoten zijn sinds 2021 verenigd in de Coöperatie Berlijnplein. Onze missie: een bijdrage leveren aan een meer sociaal-inclusieve, duurzame, creatieve en slimme stad. In de coöperatie delen we kennis, bekrachtigen onze diversiteit en maken gezamenlijk impact. Om onze samenwerking verder aan te jagen en te ondersteunen, zoeken we voor de coöperatie een:

Community manager

Voor gemiddeld 12-16 uur per week, bij voorkeur startend per 15 april 2022

Taken en verantwoordelijkheden

Als community manager werk je – in opdracht van het bestuur van de coöperatie – nauw samen met alle huidige pleingenoten en toekomstige pleingenoten. Jij:

 • bent aanjager van diverse vormen van samenwerking tussen de pleingenoten en koppelt actief pleingenoten en ideeën aan elkaar.
 • helpt in het realiseren van programma geïnitieerd vanuit meerdere pleingenoten door kennis en netwerk te delen op programma, financiën en organisatie. Daarbij besteed je extra aandacht aan partijen die niet als reguliere taak hebben om programma te maken.
 • verdeelt financiële middelen voor activiteiten vanuit de coöperatie i.s.m. een adviesclub van pleingenoten
 • organiseert de gezamenlijke bijeenkomsten met pleingenoten en andere stakeholders waaronder de gemeente en verhurende partijen.
 • voert de noodzakelijke administratieve taken uit, maakt de (financiële jaar) verantwoordingen en schrijft de jaarplannen (i.s.m. de pleingenoten).

Profiel

 • Je hebt hbo werk – en denkniveau;
 • Je bent een verbinder en hebt bij voorkeur ervaring met community management;
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • Je wordt enthousiast van de ontwikkelingen rondom Berlijnplein;
 • Je houdt van uitdagingen en ‘learning by doing’;
 • Je bent proactief;
 • Je bent bij voorkeur woonachtig in Utrecht of omgeving.

Opdracht

De functie wordt bij voorkeur uitgevoerd als zelfstandige. De opdracht is voor 12-16 uur per week en loopt t/m eind 2022 met mogelijkheid tot verlenging na die periode.

Meer informatie en procedure

Reageren kan tot 1 april 2022. Je cv en motivatiebrief kun je sturen naar bestuur@berlijnpleinutrecht.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jannet van Lange (voorzitter bestuur Coöperatie Berlijnplein) via bestuur@berlijnpleinutrecht.nl of 06 16 02 81 96.

Meer vacatures en opdrachten

Bekijk hier meer Berlijnplein vacatures en opdrachten

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief