Hieronder lees je aanvullende informatie over de mogelijkheden om te huren op Berlijnplein.
Download hier de brochure met informatie voor (potentiële) huurders
Hoeveel ruimte is beschikbaar op Berlijnplein?
Berlijnplein biedt straks 9.200 m2 aan heel verschillende ruimten: werkruimten, oefenruimten, presentatieruimten, ateliers, horeca, etc. De ruimten zijn verspreid over verschillende gebouwen, met een aantal clusters, zoals het danshuis. Op dit moment is 3.000 m2 beschikbaar voor partijen om te huren in de categorieën startup/circulair/creatief, sociaal/cultureel en kunst gerelateerd onderwijs.
Waarom zoekt Berlijnplein naar partijen in creatieve economie, sociaal-cultureel en onderwijs?
Berlijnplein is een breed cultuurcluster, waar nu al partijen zijn gevestigd die actief zijn op meerdere terreinen en met verschillende achtergronden. Door deze mix ontstaan er nieuwe, interessante samenwerkingen. Deze vernieuwing, gekoppeld aan het overkoepelende thema ‘De Toekomst van de Stad’ vormt de kern van Berlijnplein.
Voor de optimale mix op Berlijnplein en vanuit de behoefte in de stad denken we voor de 3.000 m2 aan grofweg de volgende verdeling: 50-60 procent voor creatieve economie, 15-25 procent voor sociaal-cultureel en 25-35 procent voor kunstgerelateerd onderwijs.
Waarom is Berlijnplein interessant voor partijen uit creatieve economie, sociaal-cultureel en onderwijs?
De partijen op Berlijnplein dragen op verschillende manieren bij aan het (publieks)programma op Berlijnplein. Gezamenlijk programma is er één van. Maar ook het delen van netwerken, het verbinden met nieuwe partijen en informeel elkaar inspireren, ideeën uitwisselen, et cetera. En natuurlijk door je stem te laten horen over de bebouwing en architectuur als toekomstige huurder of gebruiker. Door aan te sluiten kan je zo al snel een bijdrage leveren.
Wat kan ik bijdragen aan Berlijnplein?
De partijen op Berlijnplein dragen op verschillende manieren bij aan het (publieks)programma op Berlijnplein. Gezamenlijk programma is er één van. Maar ook het delen van netwerken, het verbinden met nieuwe partijen en informeel elkaar inspireren, ideeën uitwisselen, et cetera. Door aan te sluiten kan je zo al snel een bijdrage leveren.
Kan ik als partij uit de kunst en cultuur ook aansluiten?
Naast de 3.000 m2 waar we nu actief voor aan het werven zijn, biedt Berlijnplein uiteraard ook ruimte aan nieuwe partijen in de kunst en cultuur. Dit is een eigen proces. Mocht je hiervoor op de hoogte gehouden willen worden, meld je dan aan.
Wat zijn de prijzen voor de ruimten?
Wat worden de prijzen voor het huren van de ruimtes?
De prijzen voor de ruimten zijn afhankelijk van de functie. We maken in de prijsstelling onderscheid in drie segmenten:
• Creatieve economie: 125 tot 140 euro per m2/jaar
• Sociaal-cultureel: 90-110 euro per m2/jaar
• Onderwijs (kunstgerelateerd): 150 euro per m2/jaar
De prijzen zijn indicatief.
Welke huurmogelijkheden zijn er?
Er zijn diverse constructies mogelijk.
• Bij voorkeur zoeken wij een hoofdhuurder die meerdere partijen meebrengt om (een deel van de) 3.000 m2 te huren en aan de meegebrachte partijen onder te verhuren.
• Ook als individuele partij kan je je melden als geïnteresseerde voor een deel van de 3.000 m2.
• Tot slot is het ook mogelijk om als groep partijen gezamenlijk je te melden bij ons voor huur van (een deel van de) 3.000 m2.
Download hier de brochure met informatie voor (potentiële) huurders