-2°C

Volg ons op
social media

We zijn altijd open

Welkom op het Berlijnplein, een plein met een hart voor de stad en cultuur. Wat in 2016 nog een zeven meter diepe kuil was, is nu een diverse culturele ontmoetingsplek geworden die doorgroeit tot een levendig cultuurcluster in nieuw gerealiseerde, circulaire gebouwen in 2025. Kom de sfeer proeven!

Op het Berlijnplein kun je ronddwalen, elkaar treffen aan één van de picknicktafels of (kunst)installaties, swingen op de schommels, genieten van het uitzicht vanaf een van de super size stoelen of iets lekkers eten of drinken bij wijkrestaurant Venster. Je kunt deelnemen aan of je mee laten nemen in de wereld van kunst, cultuur en innovaties. Bezoek ons (ook online) voor wisselende kunstinstallaties, evenementen, een ‘dance-battle’, debatten, workshops en nog veel meer.

Op het Berlijnplein vind je ons, de pleingenoten van Berlijnplein. Stadslab RAUM is de eerste pleingenoot en is in 2017 gestart met het bieden van een afwisselend cultureel publieksprogramma rondom het thema ‘De Toekomst van de Stad’; het Makershuis en wijkrestaurant Venster. DePlaatsmaker is er als partner bij gekomen en biedt plek aan de andere pleingenoten op het plein: het Nieuw Utrechts Toneel (NUT), adviesbureau Jonge Honden, welzijnsorganisatie BuurtWerkKamer en de makers van Goede Vrijdag. Later zijn dansgezelschappen 155, IRC en SHIFFT, productiehuis Moon Audio Productions, festival Grasnapolsky, hip hop platform UTCAST en bottom-up presentatieruimte OP& aangesloten. Inmiddels hebben ook freelancers Ate von Hes, Anna Hoving, Romée Steenmeijer en Lisan Beune hun plek gevonden op het plein.

Onze partners

> Gemeente Utrecht

De Gemeente Utrecht is opdrachtgever en aanjager van de realisatie van Berlijnplein, het nieuwe culturele hart van Leidsche Rijn. De gemeente trekt hierin samen op met RAUM en DePlaatsmakers, de overige pleingenoten van Berlijnplein en andere betrokken partijen.

> DePlaatsmaker

DePlaatsmaker is dé organisatie in Utrecht die ruimte realiseert voor kunstenaars, creatieve ondernemers en culturele instellingen. Door nieuwe mogelijkheden te verkennen en te ontwikkelen, vervullen zij de groeiende vraag naar passende en betaalbare ruimte voor de culturele en creatieve sector.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief