Bezoek ons Doe mee Maak kennis Vacatures

De toekomst van de stad

Op het Berlijnplein, hét cultuurplein in het midden van Leidsche Rijn Centrum, kan je proeven aan de toekomst van de stad. Bewoners, makers en publiek werken samen aan dit thema op cultureel, sociaal en technologisch gebied. Zo maken we samen de toekomst van de stad tastbaar. 

Hoe houden we onze steden gezond en leefbaar naar de toekomst? Welke rol speelt technologie daarin? Hoe worden sociale verhoudingen in de stand van de toekomst? En van wie is de stad eigenlijk?

Jannet van Lange, zakelijk leider en dramaturg het NUT:

“Met een eigen plek op het Berlijnplein worden we nog zichtbaarder in dit nieuwste stadsdeel van Utrecht! We zetten de deuren open om samen met publiek onze niet te stillen nieuwsgierigheid naar het leven en de wereld te voeden.’

Een fascinatie voor dit soort vragen over de toekomst van de stad is wat alle partners op het gebied verbindt. Samen met bezoekers gaan zij met dit thema aan de slag, vanuit verschillende werkvelden en middelen. Hier vind je kunst, design, technologie, journalistiek, sociaal-cultureel (jongeren)werk en onderwijs.