Bezoek ons Doe mee Maak kennis

Partners

DePlaatsmaker

Hier vind je DePlaatsmaker. Dé organisatie in Utrecht die ruimte realiseert voor kunstenaars, creatieven en culturele instellingen. Door nieuwe mogelijkheden te verkennen en te ontwikkelen wordt de groeiende vraag naar passende en betaalbare ruimte ingevuld.

Naar website partner

RAUM

Hier vind je RAUM. Een cultureel stadslab dat via exposities en events samen met bewoners en bezoekers het toekomstige stadsleven vorm geeft. Want RAUM gelooft dat de stad pas van iedereen is, als iedereen hier aan mee mag werken. Met programma’s en exposities betrekken we een diversiteit aan mensen bij stedelijke thema’s zoals ontmoeting, eigenaarschap en data.

Naar website partner

Nieuw Utrechts Toneel (NUT)

Binnenkort vind je hier NUT. Aanjager van de gedachte, aanleiding tot de discussie en gastheer van de ontmoeting. Diep verankerd in het Utrechtse culturele veld terwijl vanaf hier de rest van Nederland wordt bestormd. Gedreven door grote nieuwsgierigheid naar dat wat ze nog niet kennen, maken zij theater om het leven en de wereld te begrijpen.

Naar website partner

Jonge Honden

Binnenkort vind je hier Jonge Honden. Handige twintigers die met vragen, ideeën en hard werk beweging brengen in projecten en organisaties. Het liefst werken zij aan maatschappelijke uitdagingen van vandaag en morgen. Een bureau dat wordt gerund zonder managers, secretaresses of lease-auto's.

Naar website partner

Buurtwerkkamer Leidsche Rijn

Binnenkort vind je hier Buurtwerkkamer Leidsche Rijn. Buurt en Werk in één Kamer. Hier draait alles om het activeren van kwetsbare bewoners uit de buurt, inclusief degenen die er net zijn komen wonen. Bewoners helpen elkaar met iets waar ze goed in zijn.

Naar website partner

Goede Vrijdag

Binnenkort vind je hier Goede Vrijdag. Ze laten zich niet binden aan een specifiek medium, maken gedurfde interieurs voor horeca en kantoren zoals zeefdrukwerkplaats Kapitaal, oogstrelende clubnachten in podium EKKO en geestverruimende installaties op festivals zoals Lowlands. Dit alles wordt gemaakt vanuit hun werkplaats op het Berlijnplein.

Naar website partner

Gemeente Utrecht

De gemeente Utrecht stimuleert de totstandkoming van Berlijnplein. De gemeente vindt het belangrijk dat het nieuwe Leidsche Rijn Centrum ook een substantiële culturele component krijgt. Een cultuurgebied geworteld in Leidsche Rijn maar met een uitstraling naar de hele stad en ver daarbuiten. De gemeente investeert in de basis: een aantrekkelijk gebied, waar verschillende culturele en creatieve partijen programma’s neerzetten rondom het thema de toekomst van de stad, met werkruimtes voor makers. Dit staat er naar verwachting in 2023. Vervolgens kunnen andere (markt)partijen hierbij aansluiten waardoor het gebied nog meer aan aantrekkelijkheid wint.

Naar website partner

Venster

Hier vind je Venster. Een plek voor mensen die houden van goed eten en drinken. Continu gaan zij op zoek naar de perfecte combinaties, waarbij ze rekening houden met alle elementen: De gasten die ze binnen krijgen, hun persoonlijke voorkeur, het seizoen, de beschikbaarheid in de buurt, het laatste liedje wat ze hebben gehoord en de laatste nieuwtjes in de buurt.

Naar website partner