Berlijnplein mag nooit klaar zijn – Vorm volgt ambitie. Hoe met grensverleggende kunst en permanente tijdelijkheid een iconisch gebouw wordt gerealiseerd dat ontregelt én verbindt. Lees hier meer.
Berlijnplein moet het voorbeeld worden voor circulair bouwen – Technische innovaties, slim ontwerp en alternatieve financiële rekenmodellen zijn onmisbaar bij de duurzame toekomst van Berlijnplein. Maar uiteindelijk gaat de circulaire bouwopgave om mensenwerk. Innoveren is leren. Lees hier meer.
Vernieuwen is niet iets wat je doet, maar wat je bent – Samenwerkingen tussen organisaties en interdisciplinair werken leiden tot vernieuwingen in de eigen organisatie en in de organisatie van het geheel. Lees hier meer.
Op een unieke manier bouwen aan een bruisend cultuurhart – De betrokken wethouders Anke Klein, Klaas Verschuure en Eelco Eerenberg vertellen over de ambitie om van Berlijnplein een nieuw cultuurhart met een uitdagend en innovatief cultuurprogramma te maken voor de stad en ver daarbuiten. Lees hier meer.
De toekomst van de stad maak je met kunst – Hoe kunnen gemeente en kunstenaars met creative placemaking elkaar stimuleren en aanvullen? Dat kan door van tijdelijk programma naar een structureel gebouw te werken, en de culturele partijen op het plein bij de ontwikkeling hiervan te betrekken. Lees hier meer.
Hoe een organische praktijk een model voor co-creatie oplevert – Gezamenlijk creëren zit ingebakken in de manier van werken op Berlijnplein. Hoe co-creatie bijdraagt aan de vernieuwing op Berlijnplein. Alleen door te leren van onze fouten voorkomen we patronen als ‘zo hebben we het altijd al gedaan’. Lees hier meer.