13°C

Volg ons op
social media

Terug

Open call Berlijnplein

Agenda

DatumMaandag 11 oktober 2021 - maandag 1 november 2021

Open call Berlijnplein

OPEN CALL BERLIJNPLEIN | PROGRAMMA TOEKOMST VAN DE STAD
deadline 1 november, 18:00 uur

Berlijnplein maakt programma
Berlijnplein Coöperatie is een wilde verzameling van culturele en maatschappelijke organisaties met een hart voor de stad. Gedurende het jaar werken alle pleingenoten samen om tot een publieksprogramma te komen.

Hier is budget voor en nu is het jouw beurt om je brein te laten stormen, je buur op het plein een por te geven en samen je mooiste voorstel in te dienen.

Toekomst van de stad
Op het Berlijnplein onderzoeken we de toekomst van de stad, van de wijk en de wereld. We zoeken oplossingen voor de zorgen van morgen en geven vorm aan onze wensen voor de toekomst.

De plek, de partners en het publieksprogramma werken vanuit één centraal thema: de toekomst van de stad. Op Berlijnplein komen urgente uitdagingen samen. Deze laten zien waar de stad voor staat, nu en in de toekomst. Denk aan hoe we samen leven (ontmoeting en inclusiviteit), klimaatverandering en technologie. Wat zijn de thema’s van 2030, 2050? Cultuur helpt een beeld te vormen van de toekomst. Het biedt andere invalshoeken en nieuwe perspectieven.

Dat zoeken doen we niet enkel vanuit het hoofd. Op het Berlijnplein is er juist ook ruimte voor het niet-denken. Wij nodigen iedereen uit om mee te dromen, te denken, te debatteren en te dansen. Tussen onze angsten en onze verlangens vormt zich de realiteit.

Berlijnplein zoekt jouw voorstel voor programma
We nodigen alle huidige en toekomstige pleingenoten, buurtbewoners én externe partijen uit om voorstellen in te dienen voor programma’s op het plein.

De randvoorwaarden

  • Voor het programma wordt er tenminste samengewerkt met twee pleingenoten uit de Berlijnplein coöperatie. Dit zijn RAUM, NUT, Jonge Honden, Goede Vrijdag, Buurtwerkkamer en Venster. Lees hier meer over Berlijnplein.
  • Het programma sluit aan bij het thema ‘de toekomst van de stad’. Klik hier voor de waarden en kaders waar de programmering van Berlijnplein aan moet voldoen.

STUUR HIER JE VOORSTEL IN
Deadline 1 november 18:00 uur*

Selectieprocedure
De ingezonden voorstellen worden bekeken en geselecteerd door het projectteam programmering Berlijnplein. Bij het selecteren van de plannen wordt gelet op de samenwerking tussen de pleingenoten, de aansluiting bij het thema, het bereik en de haalbaarheid.

Na 1 november zal de werkgroep contact met je opnemen. Uiterlijk 1 december wordt bekend gemaakt welke plannen zijn geselecteerd voor de periode januari – maart 2022*. Mocht het ingediende plan afgewezen worden dan ontvang je een schriftelijke motivatie opgesteld door de werkgroep.

Veel succes en plezier met het brainstormen en we hopen op jullie mooie voorstellen!

* De deadline geldt alleen voor voorstellen die betrekking hebben op de periode januari-maart 2022. Voorstellen kunnen blijvend ingediend worden voor periodes daarna en voor incidentele programmering gedurende deze periode.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief