19°C

Terug
Vandaag Agenda

Open call Berlijnplein

OPEN CALL BERLIJNPLEIN | PROGRAMMA TOEKOMST VAN DE STAD
deadline 1 augustus, 18:00 uur
dien je voorstel direct in

Berlijnplein maakt programma
Berlijnplein Coöperatie is een wilde verzameling van culturele en maatschappelijke organisaties met een hart voor de stad. Gedurende het jaar werken alle pleingenoten samen om tot een publieksprogramma te komen.

Hier is budget voor en nu is het jouw beurt om je brein te laten stormen, je buur op het plein een por te geven en samen je mooiste voorstel in te dienen.

Toekomst van de stad
Op het Berlijnplein onderzoeken we de toekomst van de stad, van de wijk en de wereld. We zoeken oplossingen voor de zorgen van morgen en geven vorm aan onze wensen voor de toekomst.

De plek, de partners en het publieksprogramma werken vanuit één centraal thema: de toekomst van de stad. Op Berlijnplein komen urgente uitdagingen samen. Deze laten zien waar de stad voor staat, nu en in de toekomst. Denk aan hoe we samen leven (ontmoeting en inclusiviteit), klimaatverandering en technologie. Wat zijn de thema’s van 2030, 2050? Cultuur helpt een beeld te vormen van de toekomst. Het biedt andere invalshoeken en nieuwe perspectieven.

Dat zoeken doen we niet enkel vanuit het hoofd. Op het Berlijnplein is er juist ook ruimte voor het niet-denken. Wij nodigen iedereen uit om mee te dromen, te denken, te debatteren en te dansen. Tussen onze angsten en onze verlangens vormt zich de realiteit.

Berlijnplein zoekt jouw voorstel voor programma
We nodigen alle huidige en toekomstige pleingenoten én externe partijen uit om voorstellen in te dienen voor programma’s op het plein.

De randvoorwaarden
Voor het programma wordt er ten minste samengewerkt met twee pleingenoten uit de Berlijnplein coöperatie. Natuurlijk sluit het voorstel aan bij het thema ‘de toekomst van de stad’. In de bijlage vind je de waarden en kaders waaraan de programmering van Berlijnplein moet voldoen. Daar kun je eventueel al rekening mee houden. Verder is antwoorden op de vragen in het formulier voldoende.

STUUR HIER JE VOORSTEL IN
Deadline 1 augustus 18:00 uur*

Selectieprocedure
De ingezonden voorstellen worden bekeken en geselecteerd door de werkgroep programma (Ashna Versluis / Jonge Honden, Emiel Remmelts & Jan-Pieter Middelkoop / Goede Vrijdag, Rinke Vreeke / RAUM, Erwin Mulder / Buurtwerkkamer, Greg Nottrot / NUT, Daniel Lansbergen / Venster). Bij het selecteren van de plannen wordt gelet op de samenwerking tussen de pleingenoten, de aansluiting bij het thema en de haalbaarheid.

Uiterlijk 25 augustus wordt bekend gemaakt welke plannen zijn geselecteerd voor de periode september-december 2021. Mogelijk wordt je voor een verdiepingsslag gevraagd om met hulp van de werkgroep een tweede vragenlijst in te vullen. Mocht het ingediende plan afgewezen worden dan ontvang je een schriftelijke motivatie opgesteld door de werkgroep.

Veel succes en plezier met het brainstormen en we hopen op jullie mooie voorstellen!

Warme groeten,

Werkgroep Programma
Coöperatie Berlijnplein

Jonge Honden

Bekijk programma

Goede Vrijdag

Bekijk programma

De Buurtwerkkamer

Bekijk programma

Stadslab RAUM

Bekijk programma