6°C

Volg ons op
social media

Terug

Out of office

Agenda

DatumVrijdag 2 juli 2021 - woensdag 15 september 2021

Out of office

Naar school gaan, een opleiding volgen en werken tot je pensioen. Het is waar we aan gewend zijn, wat de meeste mensen nou eenmaal doen en misschien ook wel hoe jij jouw leven voor je ziet. Werk is voor veel mensen een niet weg te denken deel van hun leven, het bepaalt tegenwoordig grotendeels wie je bent. Waarom vinden we werken zo belangrijk? Wat is de noodzaak ervan? Het heeft invloed op onze identiteit, status, gezondheid en leefomstandigheden. Maar wat als je geen werk hebt?

WANDELROUTE 
De out of office wandelroute is een artistiek onderzoek naar werk, vanuit het perspectief van niet-werkenden. Samen met verschillende kunstenaars ging regisseur Mariëlla van Apeldoorn in gesprek met mensen die niet werken. Dit kan zijn omdat iemand arbeidsongeschikt is geraakt, psychisch kwetsbaar is, fulltime voor de kinderen zorgt, met pensioen is, of het financieel simpelweg niet nodig heeft om geld te verdienen. Elk gesprek werd door een beeldend kunstenaar binnen een dag omgezet tot een kunstwerk gebaseerd op het verhaal van de geïnterviewde.

HAAL DE PLATTEGROND EN GA AAN DE WANDEL
Deze zomer zijn de kunstwerken, samen met de verhalen erachter, te zien in Leidsche Rijn. De kunstwerken zijn te zien op verschillende plekken in de wijk en zijn te vinden via een speciaal gemaakte plattegrond, op te halen bij Venster, de Buurtwerkkamer of buurtcentrum Hoge Weide (of op deze pagina te downloaden). Wandel van kunstwerk naar kunstwerk, waarbij je bij elk kunstwerk door middel van het scannen van een code ook het verhaal achter het kunstwerk kunt zien en horen.

Datum: 2 juli – 15 september, te bekijken wanneer het jou uitkomt. Óf op een van de gezamenlijke wandelingen
Locatie: Leidsche Rijn. De speciaal gemaakte plattegrond is op te halen bij Restaurant Venster, de Buurtwerkkamer of buurtcentrum Hoge Weide, of via Het NUT te downloaden.
Duur: ongeveer 1 uur en 30 minuten.
Kosten: gratis

GEORGANISEERDE WANDELINGEN
De data voor georganiseerde wandelingen zijn:
Zaterdag 24 juli – 15:15 uur
Zondag 25 juli – 15:25 uur
Zaterdag 31 juli – 15:15 uur
Zondag 1 augustus – 15:15 uur
Reserveren doe je hier 

Organisatie Het NUT

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief