15°C

Volg ons op
social media

Danshuis (SHIFFT, 155 en IRC)

Drie Utrechtse dansgezelschappen (SHIFFT, 155 en IRC) zoeken een verbindende procesbegeleider, met wie gezamenlijke gewerkt wordt aan het nog op te richten en te bouwen Danshuis op Berlijnplein in Leidsche Rijn, Utrecht. De oplevering van de definitieve bouw vindt plaats in 2025. 

Op Berlijnplein in Leidsche Rijn Centrum werken RAUM, DePlaatsmaker en gemeente Utrecht samen aan een vernieuwend (cultureel)programma rond het thema De Toekomst van de Stad. Stapsgewijs ontwikkelen we een plek waar de Toekomst van de Stad te zien en te beleven is. Het resultaat is een gebied van 9.000 m2, centraal gelegen op de cultuuras van Leidsche Rijn Centrum, met een mix aan buiten- en binnenruimtes, bijzondere architectuur, verrassende installaties, een divers cultureel programma en werkruimtes voor makers, gerealiseerd rondom het centrale thema ‘De Toekomst van de Stad’. 

Momenteel wordt er gewerkt aan de volgende fase: het ontwerp van de permanente gebouwen en publieke ruimtes, waar de ambities van een groeiend aantal makers en organisaties een plek krijgen. Er wordt samen met de culturele organisaties en eindgebruikers op Berlijnplein gewerkt aan de voorbereiding en realisatie van een cluster van gebouwen en publieke ruimtes. 

Een paar van de eindgebruikers zijn de dansgezelschappen SHIFFT, 155 en IRC. Zij zullen zich onder de werktitel ‘Danshuis’ gezamenlijk vestigen op Berlijnplein. Het Danshuis zal bestaan uit 3 dansstudio’s, die voornamelijk gebruikt worden voor repetities, 1 montage/presentatie ruimte met daarbij horende faciliteiten en kantoren aanwezig zijn. De dansgezelschappen zullen ruimte huren bij DePlaatsmaker, verhuurder van betaalbare culturele werkruimte in de regio Utrecht. De drie gezelschappen zijn nieuwe toetreders binnen het Kunstenplan van de gemeente Utrecht en Fonds Podiumkunsten. Ieder van hen bedient een andere discipline en doelgroep binnen de dans. Tevens biedt het Danshuis ruimte aan andere gezelschappen en amateurdans. 

Profiel

 • Een betrokken en meedenkende procesbegeleider met kennis en ervaring op het gebied van complex projectmanagement. 
 • Kennis en ervaring in financiële en organisatorische zin van een gemeenschappelijk gebruikt cultuurhuis 
 • In staat zelfstandig te werken met inspraak vanuit de gezelschappen. 
 • Een procesbegeleider die oplossingsgericht is, vragen durft te stellen, maar ook in staat is antwoorden te vinden. Heeft ervaring en kennis met het werken van culturele partijen op artistiek en zakelijk vlak. 

Functie

 • Overzicht bewaken over het totale project in communicatie met de verschillende betrokken partijen (dansgezelschappen, Danshuis, andere partijen op het Berlijnplein, DePlaatsmaker en de gemeente) 
 • Het bevorderen en onderzoeken van de samenwerking tussen de betrokken partijen, zowel op artistiek als zakelijk/organisatorisch vlak. 
 • Verantwoordelijk voor de voortgang en het slagen van het project binnen de genoemde kaders. 
 • Maken van zakelijke, ruimtelijke en organisatorische vertaling vanuit artistieke en inhoudelijke concepten. 
 • Het maken van de vertaalslag vanuit de drie dansgezelschappen naar de andere betrokken partijen. 
 • We bieden 
 • Een uitdagende, dynamische en inspirerende werkpraktijk 
 • Het werken aan een nieuw concept waarbij de volgende waarden van belang zijn: toekomst van de stad, co-creatie, duurzaam/circulair en samenwerken. 
 • Vrijheid om je eigen uren in te vullen 
 • Diversiteit aan betrokkenen 
 • Marktconforme vergoeding beschikbaar 

Geïnteresseerd? 

Reageren kan tot vrijdag 1 april via kayan@ircompany.nl Heeft u vragen over de functie? Bel of mail dan Kayan Tang van IRC op 0629162426. De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in week van 11 april 2022.

Meer vacatures en opdrachten

Kijk hier voor meer vacatures en opdrachten

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief