7°C

Volg ons op
social media

We zijn op zoek naar een strategische marketing- en communicatiemedewerker voor Berlijnplein Utrecht! Ben jij een aanpakker, houd je van Utrecht en zet jij je graag in voor de culturele en creatieve sector? Dan zoeken we jou voor gemiddeld 12 uur per week.

Berlijnplein
Het cultuurcluster Berlijnplein in Leidsche Rijn is een hart voor de stad. Een diverse culturele ontmoetingsplek, die doorgroeit tot een levendig cultuurcluster in nieuw gerealiseerde, circulaire gebouwen in 2025. Op het Berlijnplein vind je de pleingenoten van Berlijnplein. Dit zijn er inmiddels 18 maar het aantal groeit nog steeds gestaag.

Sinds 2021 zijn de pleingenoten verenigd in de Coöperatie Berlijnplein om onze bijdrage te leveren aan een meer sociaal-inclusieve, duurzame, creatieve en slimme stad. Met de coöperatie bekrachtigen we de samenwerking tussen leden, delen we kennis en communiceren we over Berlijnplein als geheel. De organisatie van de coöperatie Berlijnplein wordt gevormd door de coördinator/ community manager en marketing- en communicatiemedewerker.

Communicatie
Op het Berlijnplein werken we op een unieke manier aan de ontwikkeling van een nieuw, levendig cultuurcluster. De ontwikkeling van het gebied en het culturele programma lopen parallel en in co-creatie met alle betrokkenen. Terwijl het plein constant in ontwikkeling is, gebeurt er nu al veel moois op het plein. Via de kanalen van het Berlijnplein laten we de gebiedsontwikkelingen zien én bieden we volop ruimte aan programma en activiteiten van alle pleingenoten. Jij houdt je samen met de pleingenoten en de communicatieadviseur van de gemeente bezig met het vertellen van het verhaal van Berlijnplein en het onder de aandacht brengen van het publieksprogramma.

De plek en samenwerking is steeds in ontwikkeling. Jij werkt mee aan de overall koers en geeft mede invulling aan de strategie en inzet van communicatiemiddelen, ook als er straks volop gesloopt en gebouwd wordt op het Berlijnplein. Het Berlijnplein blijft in stijl herkenbaar, maar hoeft geen overkoepelend merk te worden. Alle individuele pleingenoten hebben hun eigen kracht en merk.

Wij zoeken een marketing- en communicatiemedewerker die dit in beeld kan brengen en daar de marketingactiviteiten op weet in te richten.

Taken en verantwoordelijkheden
Als marketing en communicatiemedewerker voor de coöperatie Berlijnplein werk je nauw samen met de coördinator en community manager. Jij:

 • maakt content over activiteiten, ontwikkelingen en het verhaal van het Berlijnplein en de pleingenoten. Hiervoor zoek je in samenspraak met de coördinator naar geschikte contentmakers die je op projectbasis kunt inzetten en aansturen. Je richt je op interessante content voor onze doelgroep en je voelt feilloos aan wat er nodig is;
 • beheert de communicatiemiddelen van Berlijnplein (website, social media, interne en externe nieuwsbrief);
  ontwikkelt alle offline communicatiematerialen (zoals flyers, posters, vlaggen, informatieborden etc.);
 • doet inkoop en ontwikkeling van advertentiematerialen en andere marketinguitingen;
 • haalt bij de pleingenoten op wat er op de agenda’s staat;
 • stemt af met de communicatieadviseur van de gemeente en pleingenoten m.b.t. algehele communicatiestrategie over Berlijnplein;
 • denkt strategisch mee over de invulling voor de promotie van programma’s van pleingenoten;
 • werkt nauw samen met de coördinator manager mee aan interne events uit zoals gezamenlijke lunches, borrels, informatiemiddagen, bondings etc;
 • denkt mee over de interne communicatie tussen de pleingenoten onderling;
 • maakt een beknopte jaarbegroting voor de communicatie en houdt deze bij, in samenspraak met de coördinator.

Profiel

 • je bent proactief en weet van aanpakken;
 • je hebt ervaring met het maken van content en het werken met programma’s zoals Canva, La Posta, WordPress;
 • je bent een sterke communicatieprofessional en creatieve denker en je weet dit om te zetten naar inspirerende content;
 • je wordt enthousiast van de ontwikkelingen rondom Berlijnplein en hebt affiniteit met de creatieve en culturele sector;
 • je houdt van uitdagingen, bent flexibel en kunt goed omgaan met een veranderende en dynamische omgeving;
 • je bent bij voorkeur woonachtig in Utrecht of omgeving.

Wat bieden wij
Een zelfstandige opdracht in een dynamische omgeving, waarbij veel ruimte is voor eigen inbreng en creativiteit en waarbij je een interessant netwerk opdoet. De functie wordt bij voorkeur uitgevoerd door een zzp’er/freelancer en is voor gemiddeld 12 uur per week. Onze voorkeur gaat uit naar een kandidaat met een lange termijn commitment.
De vergoeding wordt vastgesteld op basis van leeftijd en ervaring.

Meer informatie en procedure 
Reageren kan tot 1 maart. Stuur jouw cv en motivatiebrief o.v.v. jouw culturele uurtarief naar: bestuur@berlijnpleinutrecht.nl. Vragen over deze vacature kun je per mail stellen aan: coordinator@berlijnpleinutrecht.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief