5°C

Terug
19 nov 2021

WORKSHOP: LATIN DANCE

WORKSHOP: LATIN DANCE – CONTEMPLATION THROUGH MOVEMENT

Tijdens WinterSense volg je de Latin Dance workshop Contemplation Through Movement, waarin je leert om in het nu te zijn, op elkaar te vertrouwen, los te laten en je over je angsten heen te zetten. Je kunt kiezen tussen diverse Latijns-Amerikaanse dansstijlen zoals Bachata Sensual, Salsa Cubana, Salsa LA en Kizomba. Gedurende de hele WinterSense expo verandert het Berlijnplein om de vrijdag in een dansvloer.

Wat: Gratis dansworkshops bij het Berlijnplein!

Wanneer: 19 november, 3 december, 17 december, 7 januari en 21 januari.

*Let op! Door de huidige coronamaatregelen vindt de workshop van vrijdag 3 december van 15:00-17:00 plaats

Waar: Op voorterrein Berlijnplein (voor wijkrestaurant Venster) en in het Makershuis.

Meer informatie & gratis tickets.

 

Wintersense

Tijdens WinterSense onderzoekt stadslab RAUM verschillende vormen van bezinnen samen met haar publiek. Daarvoor transformeert het terrein deze winter tot een alternatieve stedelijke retraite, waarin je de ruimte krijgt om in diverse programma’s te reflecteren en tot nieuwe inzichten te komen.

Bij bezinnen denk je al snel aan mediteren op een kleedje, wierook en thee. Maar tijdens Latin Dance – Contemplation Through Movement, kom je al bewegend in hogere sferen! Tijdens de workshop van Abrahan Torres (Equador) leer je dat dans over meer dan vermaak gaat en je juist uitdaagt om op een actieve manier te bezinnen.

Latijns-Amerikaanse dans vindt zijn oorsprong bij inheemse volkeren van Zuid-Amerika, Afrika en het Caribisch gebied. Zij gebruikten dans als een spirituele beoefening, bijvoorbeeld het uitbeelden van scheppingsverhalen, voorkomen van rampen of het eren van goden. Ook al heeft de dans tegenwoordig een andere vorm en doel, toch heeft het iets vanuit een vroegere oorsprong.

Wanneer je samenkomt om te dansen, gebeurt er iets magisch: je wordt samen een, ongeacht je achtergrond, leeftijd of sociale status. Tijdens deze workshop leer je basistechnieken van Bachata Sensual, Salsa Cubana, Salsa LA en Kizomba, vertrouwen op jezelf en je partner, in het nu te zijn, loslaten en om je over je angsten heen te zetten. Dit allemaal buiten op het plein van RAUM, op de vrijdagavond  tijdens WinterSense.

En ben je bang voor de koud? Dan dans je niet hard genoeg!

Jonge Honden

Bekijk programma

Goede Vrijdag

Bekijk programma

De Buurtwerkkamer

Bekijk programma

Stadslab RAUM

Bekijk programma